bilstereoforbundet.se – Det viktigaste att känna till om ljudsystem till bilen

Dagens ledande ljudsystem för bil

Utvecklingen har gått snabbt. Ljudsystemen idag skulle vara rena rymdsystemen för en bilförare på första halvan av 1900-talet – men kanske inte för uppfinnare som Fosgate som förmodligen redan hade sett dessa framtidssystem i huvudet långt innan vi amatörer ens förstod hur otroligt mäktigt ett ljudsystem kan vara.

Vad är ett bra ljudsystem för bil?

Det finns flera saker som profilerar de bästa ljudsystemen, men det kan också vara individuellt utifrån vad du söker. De komponenterna som du letar efter behöver naturligtvis finns där och det finns flera olika sorters paketlösningar med olika baslådor, diskant, element och slutsteg. Ett bra ljudsystem bör exempelvis innehålla:

  • Bilstereo med högtalare
  • Baspaketetli>
  • Högtalarpaketet med slutstegen
  • Någon form av helhetspaket

Kontrollera vad som ingår i respektive del så att helheten blir som du vill ha den.

Ljudleveransen

Förutom komponenterna som du vill ha behöver ljudsystemet ha ett maffigt och bra ljud. Det finns många bra paketerbjudanden att köpa till din bil idag, exempel på några sådana är GAS, Pioneer, JVC, Hertz, JL Audio, B2 Audio, Cerwin Vega, Ground Zero och Digita Designs, men det finns flera. Detta är förstklassiga märken, men det är viktigt att lyssna. Paketen finns i olika prisklasser.

En annan faktor är installationen, den behöver vara lätt att utföra.