bilstereoforbundet.se – Det viktigaste att känna till om ljudsystem till bilen

Radonbesiktiga garage och hus

Många väljer att lyssna på bilens ljudsystem i garaget. Det är då viktigt att ha en trygg och säker miljö både i bilen och i omgivande rum. Ett vanligt problem i vissa äldre hus är att de har en för hög nivå av gasen radon. På grund av detta är det nödvändigt att radonbesiktiga både garage och hus så att du har en säker miljö att vistas i medan du lyssnar på ditt ljudsystem i bilen.

Hos radea får du en ventilations- och radonbesiktning och möjlighet att åtgärda de flesta säkerhetsproblem. Du kan köpa ett mätpaket som du själv kan använda för att upptäcka radongas, eller ta del av Radeas stora tjänsteutbud för fastighetsägare. Här får du hjälp med ventilations- och radonprojekt från början till slut.

Radon – en farlig gas

Radongas varken luktar, smakar eller syns men är radioaktiv och kan sippra in i hus och garage via öppningar i grunden. Att under längre perioder utsättas för radongas kan ge stora hälsorisker, framför allt ger det en ökad risk för lungcancer. Det är därför viktigt att hålla nere radonhalten i bostaden och i garaget, särskilt om du ofta brukar befinna dig i garaget och lyssna på bilens ljudsystem.

Lyssna på musik i garaget

Att sitta i garaget och lyssna på musik i bilen kan vara en skön flykt undan vardagen. När barnen bråkar och det känns nödvändigt att koppla av finns bilen där som en tillflykt. Medan du sitter i bilen kan du lyssna på klassiska låtar som ”Take it Easy” av Eagles, ”The promised land” av Bruce Springsteen eller ”Free fallin” av Tom Petty.