bilstereoforbundet.se – Det viktigaste att känna till om ljudsystem till bilen

Solceller till din van

De senaste fem åren har det blivit populärt att ha en van, eller en skåpbil som det heter på svenska. Har du själv en van eller ska införskaffa en kan du redan nu börja planera för skåpbilens elförsörjning. Vidare i artikeln får du mer information om hur du med solceller kan få ström till din van.

Solpaneler ger el

Solceller monteras på skåpbilens tak. De omvandlar solens energi till el och därmed kan du få en lokal strömförsörjning. Du kan till exempel välja att köpa eller leasa dina solceller. Att leasa solcellerna är ett bra alternativ för dig som inte har råd att köpa dem direkt eller vill testa på hur de fungerar och hur effektiva de är innan du köper ut dem. Ett tips är att du väljer mindre solpaneler eftersom det passar bäst för skåpbilar. När du beställer solpaneler får du även hjälp med att montera dem. Du kan därmed passa på att fråga den kunniga personalen om du har några frågor om hur de fungerar och används.

Solcellerna ger din van ström även när du inte har tillgång till en elstolpe och du behöver därmed inte begränsa dig till att bo på campingar.