bilstereoforbundet.se – Det viktigaste att känna till om ljudsystem till bilen

Här är anledningen till att ha bluetooth i bilen

Nu när det faktiskt är olagligt att hålla i mobilen när du kör är behovet av smart handsfree ett måste i bilen. Du behöver helt enkelt ett integrerat ljudsystem som gör det möjligt att prata eller lyssna på musik utan att knappa på mobilen. Moderna bilar har den här lösningen inbyggd, men äldre bilar kan behöva extra utrustning.

Här får du en kort sammanfattning om handsfree och varför det är så viktigt att använda Bluetooth som ljudsystem när du kör bil.

Mer säkert, mer utrymme

Även om det rör sig om några sekunder som du vänder ner blicken mot mobilen kan det vara helt livsavgörande. Med ett smart ljudsystem med Bluetooth i bilen kan du däremot på ett säkert sätt ta emot samtal, ringa ut och lyssna på musik från mobilen. Om du dessutom precis som många andra svenskar använder XR snus och helst har dosan nära dig är Bluetooth-lösningen optimal. Du får nämligen mer plats. Precis som andra snusdosor har XR snus en omkrets på cirka 7 cm. Det finns med andra ord inte plats för sladdar och kablar om du lägger dosan i facket mellan sätena. Med ett modernt Bluetooth-system behöver du dock inga kablar, åtminstone inte om det gäller en relativt ny bil. På så vis slipper du kabelkaos bredvid sätet och du har plats att placera din XR snus-dosa, tuggummipaketet och plånboken i utrymmet.

Gammal bil?

En del äldre bilar saknar Bluetooth och det innebär att handsfree-funktionen inte fungerar utan anpassade kablar. Du kan dock hitta olika adaptrar som ser till att lösa problemet med att få tillgång till mobilen utan att använda händerna. På nätet finns bland annat ett stort urval av alternativ att välja bland och där kan du även söka genom att filtrera på bilmodeller, årgång och så vidare.